voetbalzone

Di María: ‘Het lijkt erop dat hij de sleutelspeler is bij Arsenal’

Erik van Dam07 mrt 2015, 10:44
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2015, 10:44
Advertentie

Maandag staan Manchester United en Arsenal tegenover elkaar in de kwartfinale van de FA Cup. Voor Ángel Di María en Alexis Sánchez wordt het alweer de veertiende keer dat zij oog in oog met elkaar staan. De 26-jarige Alexis kwam voor dit seizoen drie jaar uit voor Barcelona, terwijl de 27-jarige Di María nog een jaar langer onder contract stond bij Real Madrid. In de Spaanse competitie waren er de nodige clashes tussen de twee.

voetbalzone

Ieder op hun eigen manier vervulden Alexis en Di María belangrijke rollen bij hun club, maar toch besloten Barcelona en Real vorig jaar dat ze naar Engeland mochten. Alexis doet het beduidend beter dan Di María, als het aankomt op de doelpunten (dertien om drie). Qua assists is de Argentijn (acht) weer net wat succesvoller dan de Chileen (zeven). Di María zegt met bewondering te kijken naar wat Sánchez heeft gepresteerd.

“Hij is dit seizoen enorm in vorm, sinds hij voor Arsenal tekende maakt en creëert hij voortdurend doelpunten. Hij is geweldig bezig en het lijkt erop, dat hij de sleutelspeler is bij Arsenal. Speelt hij goed, dan lijkt het hele team goed te spelen. We hebben hem in verschillende wedstrijden bezig gezien. Als hij de bal krijgt en daarmee doet wat hij kan, dan pakt dat vaak goed uit voor Arsenal”, aldus Di María. “We moeten hem maandag goed in de gaten houden, en zien te voorkomen dat hij openingen creëert.”

Bezig met laden …