voetbalzone

Di María kijkt terug en haalt uit naar Manchester United en Van Gaal

Erik van Dam01 apr 2016, 18:21
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2016, 18:21
Advertentie

Louis van Gaal haalde in de zomer dat hij zelf trainer werd van Manchester United meteen Ángel Di María voor een recordsom naar zijn nieuwe club. De samenwerking werd echter geen succes en al na één seizoen ging El Fideo weg van Old Trafford. Di María zegt nog steeds blij te zijn dat hij besloot de deur in Engeland achter zich dicht te trekken.

/

Manchester United is in zijn ogen namelijk helemaal niets opgeschoten sinds hij wegging. “Het is niet leuk om het zo te zeggen, maar het was meer zo dat ze me niet lieten wennen aan de club dan dat ik niet kón wennen”, aldus de Argentijn, die 75 miljoen euro kostte bij binnenkomst. “Ik ben er weggegaan, maar het team speelt nog steeds zoals toen. Ze liggen uit Europa en zijn ver verwijderd van het kampioenschap.”

“Ik denk niet dat het mijn fout was of de schuld van mijn teamgenoten”, aldus Di María, die in het interview met de BBC duidelijk naar Van Gaal wijst. “Steeds als ik de kans kreeg, deed ik alles wat in mijn vermogen lag. Het pakte helaas niet zo uit als gehoopt. Daarom ging ik weg, om gelukkig te zijn en om weer prijzen te pakken. Ik begon dan weer op die positie en dan weer op een andere plek.”

“Op de ene positie scoorde ik, maar de wedstrijd erop speelde ik toch weer ergens anders”, verzucht de vleugelspeler, die naar Paris Saint-Germain vertrok. “Al die dingen hielpen me niet om mijn draai te vinden. Het is natuurlijk aan de coach om te bepalen wie waar speelt, maar ik denk ook dat de speler zelf zich prettig moet voelen op die plek en zich eraan aan moet kunnen passen.”

Bezig met laden …