Di María volleert Paris Saint-Germain naar zege; Ibrahimovic krijgt rust

Gijs Freriks30 okt 2015, 21:21
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2015, 21:21

Ángel Di María heeft Paris Saint-Germain drie punten bezorgd. De Argentijn maakte vrijdagavond met een volley het enige doelpunt van de uitwedstrijd tegen Stade Rennes (0-1) en PSG gaat nu met 32 punten uit twaalf speelronden aan kop in de Ligue 1. SCO Angers heeft tien punten minder en speelt zondag tegen AS Monaco.

Laurent Blanc besloot Zlatan Ibrahimovic, Thiago Motta, Edinson Cavani en Marco Verratti met het oog op de Champions League-wedstrijd van komende dinsdag tegen Real Madrid rust te geven, maar ook zonder deze sterkhouders was PSG de betere op het Roazhon Park. Binnen veertig seconden had het al 0-1 kunnen staan, ware het niet dat een van richting veranderde voorzet van Di María werd gestopt door Benoit Costil. De doelman had even later ook een antwoord op een inzet van Ezequiel Lavezzi. Tegenover de aanvalsdrift van PSG stond het counterspel van Rennes.

De thuisploeg werd daarmee een paar keer gevaarlijk, bijvoorbeeld toen Juan Quintero een vrije trap over schoot, Abdoulaye Doucouré eveneens te hoog mikte en een afstandspoging van Yacouba Sylla gekeerd werd door Kevin Trapp. PSG speelde in de tweede helft een matig eerste kwartier en Blanc greep daarom in: Verratti en Motta losten Blaise Matuidi en Benjamin Stambouli af. Een kwartier voor tijd kwam PSG tot scoren: Verratti stuurde Lucas Moura weg, die de bal teruglegde op Di María en de linkspoot wist daar wel raad mee: 0-1. Gregory van der Wiel deed het hele duel mee.