voetbalzone

Di Natale hoeft niet onder het mes maar is toch klaar

31 mrt 2009, 18:04
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2009, 18:04
Advertentie
Antonio Di Natale hoeft niet geopereerd te worden aan zijn zware knieblessure. Dat meldt Udinese dinsdagavond via de officiële kanalen. De aanvaller raakte afgelopen zaterdag geblesseerd in het WK-kwalificatieduel met Montenegro. Desondanks kan Di Natale zich gaan richten op de komende voetbaljaargang.

Di Natale gleed in Podgorica uit en kwam ongelukkig ten val op het slechte veld. Nader onderzoek wees na de wedstrijd al uit dat de aanvaller een gescheurde kruisband in zijn linkerknie had opgelopen. Een kniespecialist in Barcelona kwam dinsdag tot de conclusie dat de Italiaans international niet onder het mes hoeft.

Aanvankelijk werd de revalidatie van Di Natale op vijf à zes maanden geschat. Dat is nu echter naar de helft teruggebracht. Dat houdt desondanks in dat het seizoen voor Di Natale voorbij is en dat ook door zijn deelname aan de Confederations Cup een streep kan worden gehaald. De aanvaller kwam dit seizoen tot twaalf competitiedoelpunten.

Udinese stelt de grasmat in Podgorica verantwoordelijk. "'Dit is het gevolg van de schandalige grasmat", oordeelde bestuurslid Pietro Leonardi. "Het zou verboden moeten worden dat internationals onder deze omstandigheden moeten spelen." Ondanks de lastige omstandigheden won de wereldkampioen met 2-0 van Montenegro.
Bezig met laden …