voetbalzone

Diagnose Ajax: Sigthórsson kampt met ingescheurde enkelband

Erik van Dam21 nov 2013, 12:40
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2013, 12:40
Advertentie
/

Kolbeinn Sigthórsson en Siem de Jong zijn donderdag door Ajax medisch onderzocht. De IJslandse aanvaller blesseerde zich zes dagen geleden tijdens de wedstrijd tegen Kroatië, terwijl De Jong dinsdagavond van het veld moest in de ontmoeting met Colombia. Sigthórsson kampt een ingescheurde enkelband, meldt de Amsterdamse club: De Jong heeft een verrekking aan de hamstring.

Sigthórsson liet in zijn vaderland al een scan maken van zijn enkel en daaruit is de ingescheurde enkelband aan het licht gekomen. Hoe lang Ajax hem moet missen is nog niet duidelijk, stelt de club in een communiqué. Rafael van der Vaart scheurde deze week eveneens zijn enkelband en moet daardoor een maand pauzeren. Mogelijk wacht Sigthórsson ook zo’n herstelperiode, maar dat is nog afwachten.

Over de ernst van De Jongs blessure kan de regerend kampioen eveneens nog geen uitspraken doen. Beide spelers worden nog nader onderzocht, alvorens de club een prognose lijkt te willen doen. Toch lijkt de kans klein dat Frank de Boer zaterdag een beroep op hen kan doen in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Bezig met laden …