voetbalzone

Diagnose Benteke is flinke domper voor Aston Villa en Belgische ploeg

Bart Kruyt25 sep 2013, 08:50
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2013, 08:50
Advertentie

Aston Villa maakt zich op voor enkele zware weken. De werkgever van Ron Vlaar en Leandro Bacuna is toch wel voor een groot deel afhankelijk van de goals van Christian Benteke, maar de aanvaller staat voorlopig buitenspel. Villa maakt op de website van de club bekend dat Benteke vier tot zes weken moet toekijken met een heupblessure, die hij zaterdag opliep tegen Norwich City.

/

De diagnose betekent niet alleen slecht nieuws voor Villa, maar ook voor de Belgische nationale ploeg. Door de heupblessure mist Benteke de komende duels van de Rode Duivels, waarin WK-kwalificatie veiliggesteld kan worden. Onze zuiderburen staan op 11 oktober tegenover Kroatië (uit) en spelen vier dagen later thuis tegen Wales.

Benteke gaat deze wedstrijden dus niet halen en moet ook de nodige duels van Villa missen. "Het is niet zo erg als we gevreesd hadden, maar hij zal vier, vijf, zes weken niet inzetbaar zijn", zei coach Paul Lambert van de club uit Birmingham. "De interlandbreak werkt nu wel in ons voordeel. We gaan proberen om hem zo snel mogelijk weer speelklaar te krijgen."

Bezig met laden …