voetbalzone

‘Diamant’ zakt niet verder dan salaris van drie ton en dreigt met vertrek

Gijs Freriks16 feb 2015, 09:50
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2015, 09:50
Advertentie

André Ayew is waarschijnlijk aan zijn laatste maanden bezig bij Olympique Marseille. De 25-jarige aanvaller verdient momenteel 350.000 euro op maandbasis, maar is niet bereid om bij een nieuw contract lager te gaan zitten dan drie ton. l’OM kampt met grote financiële problemen en lijkt de Ghanees dan ook transfervrij te moeten laten gaan.

voetbalzone

Clubs als Liverpool, Everton, Newcastle United en Borussia Dortmund hebben naar verluidt belangstelling getoond voor de verliezend finalist van de Afrika Cup, die nu bijna tien jaar bij Marseille actief is. “Marseille heeft het financieel moeilijk en kan een aantal salarissen niet betalen. Ik zit nu bij Marseille. Ik kan hier morgen nog zijn, maar misschien ook niet. Ik ga binnenkort met voorzitter Vincent Labrune praten”, zegt Ayew bij het RTL-programma Club Liza.

Marseille verkocht eerder al Mathieu Valbuena aan Dynamo Moskou en spits André-Pierre Gignac lijkt zijn aflopende contract ook niet te gaan verlengen. “Het zou jammer zijn als Ayew vertrekt. We realiseren het ons misschien niet genoeg, maar hij is een echte diamant van het elftal”, reageert oud-middenvelder Frederic Brando in de Franse pers. Ayew, die dit seizoen vier keer scoorde in achttien wedstrijden, werd eerder al eens verhuurd aan Lorient.

Bezig met laden …