Diao schiet tien man Stoke laat langs ongelukkig Portsmouth

Erik van Dam20 feb 2010, 19:42
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2010, 19:42

Hekkensluiter Portsmouth heeft opnieuw averij opgelopen in de onderste regionen van de ranglijst. De ploeg van Avram Grant stevende in eigen huis lange tijd op een gelijkspel af, maar in blessuretijd kreeg de ploeg de deksel op de neus toen Salif Diao de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers besliste (1-2). Het doelpunt viel in een periode waarin Stoke met tien man speelde, doordat Andy Wilkinson zijn tweede gele kaart had ontvangen.

/

Om de aansluiting met nummer voorlaatst Burnley te vinden was het voor Portsmouth zaak in eigen huis de volle winst te pakken tegen middenmoter Stoke. De eerste goede kans was dan ook voor de thuisploeg, waarbij Nadir Belhadj zijn geluk van afstand beproefde. Zijn inzet zeilde echter ruim over het doel van Thomas Sørensen. Het gaf echter wel de intenties van de thuisploeg weer, dat in de beginfase het betere van het spel en recht op een doelpunt had.

Na ruim een halfuur viel dat doelpunt dan ook. Een afstandsschot van Quincy Owusu-Abeyie werd niet goed verwerkt door Sørensen en spits Frédéric Piquionne was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken: 1-0. Portsmouth leek de voorsprong mee de kleedkamers in te nemen, al kreeg Sanli Tuncay namens Stoke een dot van een kans op slag van rust. De geheel vrijgelaten Tuncay wist vlak voor het doel zijn kopbal echter geen richting mee te geven en miste kansloos.

Meteen na de pauze kwam Stoke alsnog langszij. De tweede helft op Fratton Park was nog geen vijf minuten oud toen Robert Huth boven zijn directe tegenstander uittorende en het speeltuig van dichtbij knap binnenkopte: 1-1. Niettemin kwamen de bezoekers een kleine twintig minuten voor tijd met tien man te staan, toen Wilkinson de rappe Aruna Dindane neerhaalde en daarmee zijn tweede gele kaart pakte. In blessuretijd pakten de tien man van Stoke toch nog de volle winst. De doorgebroken Ricardo Fuller legde vanaf de rechterkant terug op Diao, die de bal zonder aarzelen in het dak van het doel schoot: 1-2.