voetbalzone

Dickov keert terug op oude nest bij Leicester

07 aug 2008, 19:24
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2008, 19:24
Advertentie
Leicester City mag dan gedegradeerd zijn naar het derde niveau in Engeland, het strikt nog altijd aansprekende spelers. Nadat de ploeg eerder Bulgaars international Aleksandar Tunchev contracteerde, keert nu Paul Dickov na vijf seizoenen van afwezigheid terug bij de club waar hij tot op heden het trefzekerst was in zijn loopbaan.

De 35-jarige Schotse spits kwam na mislukte avonturen bij Arsenal en Manchester City halverwege het seizoen 2001/2002 terecht bij The Foxes. Daar kwam hij in tweeënhalf seizoen tijd tot liefst 32 treffers, hetgeen hem op een transfer naar Blackburn Rovers kwam te staan. Daar kon hij het moyenne uit zijn Leicester-tijd echter niet herhalen, waarna hij met Crystal Palace en Blackpool langzaam uit beeld verdween.

Leicester-trainer Nigel Pearson is verguld met de komst van de geroutineerde oud-international. “Paul heeft alle kenmerken die je nodig heb om als voetballer te slagen. Hij heeft een geweldige instelling en ik ben natuurlijk zeer gelukkig dat ik hem naar deze club heb kunnen halen.”

En Dickov mag dan wel de dertig ruim zijn gepasseerd, dat verandert volgens Pearson niets aan zijn scoringsdrift. “Hij jaagt defensies angst aan, ik weet zeker dat hij een geweldige bijdrage zal leveren aan ons team.”
Bezig met laden …