voetbalzone

'Die combinatie maakt zijn komst voor elke Braziliaanse club onmogelijk'

Daniel Cabot Kerkdijk12 jul 2013, 18:23
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2013, 18:23
Advertentie
/

Santos wil Robinho na acht jaar terughalen, maar de aanvaller zal dan een flinke scheut water bij de wijn moeten doen. De 29-jarige Braziliaan accepteerde naar eigen zeggen al een salarisverlaging van 35 procent, maar dat is nog niet genoeg om tot overeenstemming over een contract te komen met Clube do Povo. De clubs zijn het al wel eens over een transfersom van bijna zes miljoen euro, legt voorzitter Luis ÁLaro de Oliveiro Ribeiro uit.

Santos liet woensdagavond nog een statement uitgaan waarin het liet weten dat Robinho onhaalbaar is door de hoge vraagprijs en de salariseisen van de negentigvoudig international. “En dat besluit is definitief, tenzij er van de andere kant nog beweging komt”, vertelt de president tegen Radio Bandeirantes. “Milan kwam uiteindelijk met een heel schappelijke vraagprijs, van minder dan zes miljoen. Maar de combinatie van de salariseisen en wat Milan zelf wil ontvangen, maakt dat zijn komst onmogelijk is voor elke Braziliaanse club.”

Robinho kwam de club uit Sao Paulo al tegemoet door zijn salaris met 35 procent in te willen krimpen, maar hij eist nog wel dat zijn vader een commissie krijgt en dat zijn favoriete personal trainer meekomt naar Vila Belmiro. Aan die wensen kan Santos niet voldoen en dus hoopt men dat Robinho nog voor het sluiten van de huidige transferperiode in de Série A, aanstaande maandag, zijn eisen zal matigen. Als hij is verkocht, dan wil AC Milan Adem Ljajic van Fiorentina naar verluidt binnenhalen.

Bezig met laden …