voetbalzone

'Die hele verdediging van Arsenal is beschamend!'

Bart Kruyt08 jan 2015, 11:30
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2015, 11:30
Advertentie

Wojciech Szczesny is ook dit seizoen weer de eerste doelman van Arsenal, maar de vraag is of hij dat nog lang zal blijven. Engelse media claimen dat Arsène Wenger de Pool toch niet betrouwbaar genoeg vindt en na de nederlaag tegen Southampton zou Szczesny bovendien in de kleedkamer betrapt zijn op het roken van een sigaret. Zijn vader, Maciej Szczesny, gelooft daar niets van.

voetbalzone

Szczesny senior was zelf ook doelman en speelde jarenlang voor Legia Warschau. Hij neemt het op voor zijn veelvuldig bekritiseerde zoon: "Een sigaret roken in de douche? Dat is gewoon niet waar! Engelse journalisten staan erom bekend dat zij verhalen verzinnen", zegt Maciej Szczesny tegen het Poolse Przegladu Sportowego. "Wojciech is echt niet zo dom, dat bestaat niet."

"De kritiek die Wojciech krijgt is niet terecht", vervolgt Szczesny senior. "Kijk eens naar de defensie van Arsenal! Die hele verdediging is beschamend. Laurent Koscielny deed bij de eerste goal tegen Southampton helemaal niets en Per Mertesacker liet zien dat hij de wendbaarheid van een neushoorn heeft! Het is een ramp hoe de defensie speelt, maar niemand schenkt daar aandacht aan."

Toch weet Szczesny senior dat zijn zoon ook wel wat fouten heeft gemaakt. "Wojciech heeft steun nodig, maar de trainersstaf van Arsenal geeft hem dat niet. Wojciech heeft iemand nodig die iedere wedstrijd van hem kritisch analyseert, maar die wel positief blijft", zo luidt de kritiek. De 24-jarige Szczesny ligt nog tot de zomer van 2018 vast bij Arsenal.

Bezig met laden …