voetbalzone

'Die 2,5 miljoen euro staat nog steeds als een huis en is niet absurd'

Daniel Cabot Kerkdijk29 aug 2012, 09:10
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2012, 09:10
Advertentie
/

Voor minder dan 2,5 miljoen euro en een doorverkooppercentage van 25 procent mag Yanic Wildschut niet bij VVV-Venlo vertrekken. SC Heerenveen bood een half miljoen euro minder, maar kreeg nul op het rekest. "Die 2,5 miljoen staat nog steeds als een huis", zegt algemeen directeur Hans Soentjes woensdag in het Algemeen Dagblad. "Dat vinden wij niet absurd, gezien ook zijn status als international van Jong Oranje."

"Het was na de soap met Heerenveen stil en het is nu nog steeds stil", verzekert de sportbestuurder woensdag. "Maar dat vinden wij niet erg, want Yanic hoeft niet per se weg. Hij heeft nog een tweejarig contract en wij kunnen optie lichten voor nog een jaar." Wildschut baalt echter van de misgelopen transfer en weet dat VVV uiterlijk donderdag medewerking zal verlenen aan een transfer. Clubs die vrijdag, de laatste dag van de transfermarkt, aankloppen, krijgen sowieso 'nee' te horen.

"Yanic had het gevoel dat hij zich bij Heerenveen sneller kon ontwikkelen", zegt Johan Wins, zaakwaarnemer van de aanvaller. "Maar als de clubs er niet uitkomen dan houdt het op. Er wordt misschien niet al te vaak bij stilgestaan, maar als clubs zich zo opstellen, word je als speler soms gedwongen om naar het buitenland te gaan. Yanic ziet dat echter nog niet zitten en wil eerst nog een stap maken in Nederland. Hij was erg teleurgesteld en het zal dit seizoen ook moeilijk worden voor hem."

Bezig met laden …