voetbalzone

‘Die opwinding die er was met Suárez, die is er nu weer’

Erik van Dam16 okt 2015, 09:42
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2015, 09:42
Advertentie

Jürgen Klopp heeft nieuw elan gebracht bij Liverpool. De club was onder zijn voorganger Brendan Rodgers een haar verwijderd van de landstitel, maar het lukte niet die te pakken. Vervolgens vertrok Luis Suárez van Anfield en ging het vlot minder met de club. Rodgers betaalde daarvoor de tol en werd vorige week vervangen door Klopp. Onder hem voelt Liverpool weer energie opborrelen.

voetbalzone

De Duitser maakte zich de voorbije jaren mateloos populair met spelopvattingen, enthousiasme, emotie en no-nonsense uitspraken. Oud-voetballer Jan Molby van Liverpool zegt dat de komt van Klopp naar zijn club een goed teken is. “Als je fan bent van Liverpool, geeft hij je nu het gevoel dat je club er nog steeds in slaagt een bijzondere trainer aan te trekken. Die opwinding die er was toen Suárez hier speelde, die is er nu weer.”

“Het verleden van onze club kan soms een last op de schouders zijn”, erkent Molby in de Liverpool Echo. “Maar in dit specifieke geval geloof ik ook dat het geholpen heeft. Bij Liverpool komen emoties om de hoek kijken en ik denk dat dat Klopp aantrok. Hij heeft zijn hele oude staf meegenomen, waarmee hij bij Dortmund werkte: dat moeten we niet onderschatten. Mensen willen graag met hun eigen team werken, ik denk dat Klopp zich wel thuisvoelt nu.”

Bezig met laden …