voetbalzone

'Die tackle op Cristiano Ronaldo heeft mijn loopbaan hier veranderd'

Daniel Cabot Kerkdijk10 feb 2013, 09:30
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2013, 09:30
Advertentie

Phil Neville maakte medio 2005 de overstap van Manchester United naar Everton. Lange tijd werd de verdediger, die afgelopen maand 36 jaar werd, niet gepruimd op Goodison Park. Hij werd altijd als Manc beschouwd. Daar kwam vanaf 26 oktober 2008 verandering in. Een forse tackle op Cristiano Ronaldo zorgde ervoor dat Neville werd geaccepteerd door de supporters van the Toffees.

/

Manchester United stond met 0-1 voor op Goodison Park toen Ronaldo een aanval opzette. De Portugees werd getackled door Steven Pienaar en terwijl hij opkrabbelde floot Alan Whiley voor een overtreding. Neville had op dat moment echter al zijn tackle ingezet en raakte Ronaldo overduidelijk. Het leidde tot hysterie onder de spelers van Manchester United. Eerst Rio Ferdinand en daarna Ryan Giggs. Neville mocht van geluk spreken dat broer Gary bij Manchester United op de bank zat.

"Ik denk dat die tackle op Cristiano Ronaldo mijn loopbaan hier heeft veranderd", vertelt Neville zondag. "Vanaf dat moment werd ik geaccepteerd als aanvoerder en als Evertonian. Tot dat moment was winnen okay. Als we verloren hoorde ik altijd dat ik een Manc was. Altijd maar weer. Na dat moment was ik Phil Neville, de captain van Everton", aldus Neville, die van Whiley overigens slechts een gele kaart kreeg uitgedeeld.

Bezig met laden …