voetbalzone

'Die twee zijn de spitsen van de toekomst voor het Nederlands elftal'

Daniel Cabot Kerkdijk20 okt 2015, 08:21
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2015, 08:21
Advertentie

In het Champions League-duel tussen VfL Wolfsburg en PSV staan woensdagavond twee spitsen die naar alle waarschijnlijkheid op niet al te lange termijn de doelpunten van het Nederlands elftal moeten gaan maken: Bas Dost en Luuk de Jong. "Dost en De Jong zijn de spitsen van de toekomst voor Oranje”, vindt oud-international Youri Mulder.

voetbalzone

"Twee jaar terug dacht ik nog dat Richairo Zivkovic snel zou doorstoten. Ik vind dat een groot talent, maar hij laat het al een tijdje niet meer zien", vertelt Mulder in gesprek met De Telegraaf. Pierre van Hooijdonk deelt de mening van de oud-aanvaller: hij ziet niet zoveel andere kandidaten. "Al ben ik zelf wel gecharmeerd van Jürgen Locadia. Die heeft meer snelheid dan Dost en De Jong en dat is belangrijk in het moderne voetbal."

De loopbanen van De Jong en Dost hebben veel overeenkomsten, maar in Duitsland liepen hun carrières uiteen. De Jong slaagde niet in de Bundesliga en keerde terug naar de Eredivisie, terwijl Dost door alle weerstanden heen knokte en kwam bovendrijven. Van Hooijdonk heeft om die reden een voorkeur voor Dost. "Hij heeft het laten zien op het niveau van de Bundesliga, waar De Jong het erg moeilijk had."

Mulder stelt echter dat Lucien Favre, destijds trainer van Borussia Mönchengladbach, nooit voorstander is geweest van de komst van De Jong. "Hij was veel meer de aankoop van de manager en daardoor is het nooit echt een gelukkig huwelijk geworden. Ik vind niet dat De Jong om die reden onder doet voor Dost."

Bezig met laden …