voetbalzone

‘Die WK-gevoelens, die moeten nu eens uit onze hoofden verdwijnen’

Erik van Dam13 nov 2014, 22:12
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2014, 22:12
Advertentie

In Nederland wordt gemopperd op het nationale team, maar regerend wereldkampioen Duitsland is ook nog niet echt op dreef. Die Mannschaft speelde sinds de triomftocht op het WK 2014 vriendschappelijk tegen Argentinië (verlies) en voor de EK-kwalificatie tegen Schotland (winst), Polen (verlies) en Ierland (gelijk). De problemen zijn minder groot dan bij Oranje, maar toch vindt men dat er een knop om moet.

Vrijdag wacht voetbaldwerg Gibraltar als tegenstander voor Joachim Löw en zijn spelers. De hoop is dat er in Nürnberg een flinke overwinning wordt geboekt. “We moeten wakker worden”, waarschuwt verdediger Jerome Boateng in gesprek met BILD. “Die WK-gevoelens, die moeten nu eens uit onze hoofden verdwijnen.”

“Het is van belang dat we hard spelen en het komende jaar veel wedstrijden winnen. Dan zal iedere tegenstander weer erkennen dat wij Duitsland zijn, de wereldkampioen”, klinkt het strijdlustig. Duitsland staat op dit moment derde in Groep D, met vier punten. Polen en Ierland staan samen bovenaan met zeven punten.

Bezig met laden …