voetbalzone

Diego en Werder akkoord: niet naar Spelen

14 jul 2008, 15:52
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2008, 15:52
Advertentie
Diego neemt niet deel aan de aanstaande Olympische Spelen in Peking. Dat is de eindconclusie van een onderhoud tussen de Braziliaan en werkgever Werder Bremen. "Ik respekteer de houdig van Werder", benadrukt de spelmaker op de clubsite.

"Natuurlijk zou ik in Peking graag mijn bijdrage hebben geleverd. Dat is een droom voor mij", geeft Diego toe. "Werder wenst echter geen medewerking te verlenen en ik respecteer de argumenten van de club. Ik zal de voorbereiding op het nieuwe seizoen vanaf het begin meemaken en heb ontzettend veel zin in de nieuwe voetbaljaargang."

De houding van Werder zal ongetwijfeld wrevel wekken bij de FIFA. "Het afstaan van spelers jonger dan 23 jaar is voor de clubs altijd verplicht geweest. En voor Peking 2008 is hetzelfde principe van toepassing", liet de wereldvoetbalbond vorige week nog in een officiële verklaring weten.

"Diego heeft ingestemd met ons verzoek", vertelt Werder-voorman Klaus Allofs. "Hij was in eerste instantie teleurgesteld, maar het leven gaat door. De belangen van Werder en de supporters staan op het spel. Hij is een belangrijke speler. Daarom kunnen we het ons niet veroorloven om hem enkele weken te moeten missen."

Allofs ontkent dat de club verplicht is om Diego af te staan. "In de regels staat allerminst duidelijk aangegeven dat spelers voor een dergelijk evenement moeten worden afgestaan. Ik verwacht daarom ook geen reactie van de FIFA. De bond had gewoon vanaf begin af aan alles duidelijk op papier moeten hebben. Dan was al deze controverse over het wel of niet afstaan van spelers niet nodig geweest."

Clubs zijn niet verplicht om oudere spelers af te staan, elk land mag drie dispensatiespelers selecteren. Een flink aantal clubs weigert jonge spelers te laten gaan. Zo wil Barcelona Lionel Messi niet afstaan, wil HSV Kompany in Hamburg houden, terwijl Rafael Benítez heeft aangegeven dat Ryan Babel er verstandig aan doet bij Liverpool te blijven en niet naar China te gaan.
Bezig met laden …