voetbalzone

Diego Souza verslaat Adriano in strijd om titel beste speler van Brazilië

Matthijs van Laar08 dec 2009, 14:15
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2009, 14:15
Advertentie

Hoewel Adriano het kampioenschap met Flamengo kon vieren, is Diego Souza de beste speler in de Braziliaanse competitie van het seizoen 2009. De aanvallende middenvelder van Palmeiras bleef in de verkiezing zowel Adriano als Dejan Petkovic van Flamengo voor.

De 24-jarige middenvelder speelde dit seizoen 44 wedstrijden in de Serie A en de Copa Libertadores, waarin hij elf keer doel trof. Souza pakte in die duels ook maar liefst tien gele kaarten. Ondanks de prijs was Souza niet helemaal gelukkig. “Individueel was het een geweldig jaar, maar we presteren als een team en als groep hebben we geen geweldig seizoen gedraaid”, was de harde conclusie van de middenvelder.

Palmeiras eindigde in de competitie als vijfde en liep zo de kans op een kampioenschap mis. Uiteindelijk was het Flamengo dat zondag op de laatste speeldag van de Série A de landstitel in Brazilië opeiste. De ploeg uit Rio de Janeiro won in het eigen Maracaná met nipt verschil van Gremio de Porto Alegre: 2-1. Het is voor het eerst in zeventien jaar dat Flamengo zich de beste ploeg van Brazilië mag noemen.

Bezig met laden …