voetbalzone

Dier wil EK zo snel mogelijk vergeten: ‘Hebben een lange weg te gaan’

Yanick Vos05 sep 2016, 15:24
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2016, 15:24
Advertentie
/

Ruim twee maanden na de pijnlijke uitschakeling op het EK, kwam Engeland zondagavond in actie tegen Slowakije. De WK-kwalificatiewedstrijd werd met 1-0 gewonnen dankzij een laat doelpunt van Adam Lallana. Tottenham Hotspur-middenvelder Eric Dier was blij met de zege en hoopt het EK in Frankrijk snel achter zich te kunnen laten.

The Three Lions werden deze zomer in de achtste finales van het EK in Frankrijk uitgeschakeld door IJsland. Bondsoach Roy Hodgson vertrok, Sam Allardyce kwam. De nieuwe keuzeheer ging de WK-kwalificatiecampagna van start met drie punten. “Het is mooi voor ons en de trainer dat we op deze manier beginnen, nu we het EK achter ons proberen te laten”, zegt Dier in gesprek met London Evening Standard. “Het is fijn dat we weer een interland hebben gespeeld, zodat die ene op het EK niet meer de laatste is.”

“We hebben een lange weg te gaan voordat de wonden zijn geheeld, maar het is een start”, vervolgt Dier, die zondagavond negentig minuten speelde. “Het enige wat we kunnen doen is winnen van iedereen die we tegenkomen. Maar ik denk dat het lang gaat duren voordat we iedereen hebben terugbetaald voor wat er op het EK is gebeurd. Ook wat onszelf betreft, want het gaat lang duren voordat wij weer gelukkig zijn”, aldus Dier.

Bezig met laden …