voetbalzone

Dijkhuizen bluft: 'Na zijn goal is hij zeven miljoen euro meer waard'

Daniel Cabot Kerkdijk09 aug 2015, 08:25
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2015, 08:25
Advertentie

Brentford ontsnapte zaterdag ternauwernood aan een nederlaag in de eerste wedstrijd van de Championship. De ploeg van Marinus Dijkhuizen stond in de 92e minuut met 0-2 achter tegen Ipswich Town, maar Andre Gray en James Tarkowski forceerden een remise voor eigen publiek. Gray speelde mogelijk zijn laatste duel voor the Bees.

voetbalzone

Gray geniet concrete interesse van Hull City, dat miljoenen wil overmaken. De aanvaller, 24 jaar, had vorig seizoen met zeventien treffers een groot aandeel in het bereiken van de play-offs voor een promotieticket. Gray koos er zaterdag voor om op de bank plaats te nemen en daar gaf Dijkhuizen gehoor aan.

"Ik heb veel met Andre gesproken", verklaarde Dijkhuizen. "Zijn ster is rijzende bij deze club, maar Hull City heeft enkele biedingen uitgebracht. Hij was er naar eigen zeggen niet klaar voor om in de basis te starten. Ik heb zijn wens gerespecteerd, maar ik had hem wel als invaller nodig. Hij maakte een goede goal, nu is hij wellicht zeven miljoen euro meer waard."

Sébastien Haller wordt door Brentford gezien als een uitstekende vervanger. De Championship-club heeft naar verluidt een eerste bod van circa zes miljoen euro uitgebracht, maar dat is door de clubleiding van Utrecht afgewezen. "Het klopt dat we Haller een interessante speler vinden, al vraag ik me af of zijn komst haalbaar is. Ik vrees van niet", zo vertelde Dijkhuizen zaterdag al.

Bezig met laden …