voetbalzone

Dijkhuizen had het 'slecht naar zijn zin': '2-5 valt uiteindelijk nog mee'

Bart Kruyt06 dec 2014, 20:20
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2014, 20:20
Advertentie

Marinus Dijkhuizen hoopte dat Excelsior er tegen Feyenoord een 'echte derby' van kon maken, maar daar kwam zaterdagavond niets van terecht. De Kralingers gaven de tegendoelpunten wel heel erg gemakkelijk cadeau en leden uiteindelijk een 2-5 nederlaag. "Ik keek uit naar deze wedstrijd, maar heb het heel slecht naar mijn zin gehad", zei Dijkhuizen na afloop.

voetbalzone

Volgens de coach had zijn ploeg teveel ontzag voor Feyenoord en werden de gemaakte afspraken niet nagemaakt. Zo had Dijkhuizen benadrukt dat zijn spelers niet teveel moesten gaan lopen met de bal, maar bij de openingstreffer begon Luigi Bruins te dribbelen en werd hij afgetroefd door Colin Kazim-Richards. Die maakte zijn vierde goal van het seizoen.

"Vervolgens kregen we 0-2 tegen door te zacht terugkoppen (van Sander Fischer, red.). Daarna konden we alleen de schade beperken. Eigenlijk valt de uiteindelijke uitslag dan nog mee", vervolgde Dijkhuizen. "Als we dit seizoen zo verder gaan als in de eerste helft, gaan we weinig punten meer pakken."

Bezig met laden …