voetbalzone

Dijkhuizen is benieuwd: ‘Man City heeft hoge verwachtingen van hem’

Daniel Cabot Kerkdijk29 jan 2016, 22:45
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2016, 22:45
Advertentie

De officiële mededelingen van NAC Breda en Manchester City ontbreken nog, maar Enes Ünal speelt de rest van het seizoen op huurbasis in Noord-Brabant. De aanvaller was vrijdagavond getuige van de Jupiler League-wedstrijd tussen NAC en Helmond Sport (1-0). Na afloop erkende trainer Marinus Dijkhuizen de komst van de Turks jeugdinternational.

voetbalzone

“Ik heb wat beelden van hem gezien. Een gretige en sterke spits”, vertelde Dijkhuizen in gesprek met BN De Stem. “Hij heeft veel potentie en Manchester City heeft hoge verwachtingen van hem. Hij zal achter Sjoerd Ars zijn minuten gaan maken. Het is geen type dat puur en alleen de ballen afwacht. Het is een meevoetballende spits.”

Ünal doorliep de jeugdopleiding van Bursaspor en in de zomer van 2015 stapte hij over naar Manchester City. De jeugdinternational van Turkije, die ook al een interland voor de nationale ploeg speelde, kwam het voorbije half jaar voor RC Genk op huurbasis uit, maar dat was geen succes. Hij kan de tweede huurling van Manchester City bij de Bredanaars worden: Divine Naahwordt sinds februari 2015 door the Citizens aan NAC verhuurd. Mogelijk komt de vleugelaanvaller waar NAC nog naar op zoek is ook uit Manchester. "Op dit moment zijn de lijnen kort. Dus wie weet."

Bezig met laden …