voetbalzone

Dikke tranen bij Guardiola: ‘Het is niet makkelijk voor mij geweest’

Gijs Freriks22 mei 2016, 09:20
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2016, 09:20
Advertentie

Na het winnen van de strafschoppenserie tegen Borussia Dortmund sprongen de tranen zaterdagavond in de ogen bij Josep Guardiola. De 45-jarige Spanjaard besefte dat hij met de DFB-Pokal afscheid zou nemen van Bayern München.

/

“De laatste vijf maanden zijn niet makkelijk voor mij geweest. Veel mensen spreken over veel dingen. Als je niet wint, dan heb je schuld, want aan het einde van de rit tellen de prijzen voor Bayern. Ik ga het missen om iedere dag met deze spelers te werken. Deze jongens zijn geweldig. Ik heb erg van mijn tijd in de Bundesliga genoten: van de concurrentie, de perfecte organisatie, de sfeer in de stadions. De stad München was ook top. Het is de juiste beslissing geweest om naar Bayern te komen”, sprak Guardiola.

“Als alles voorbij is, dan komen de emoties vrij. Hij heeft altijd zijn taken moeten uitvoeren en kan nu eindelijk ook eens gewoon mens zijn”, sprak Thomas Müller over de naar Manchester City vertrekkende trainer. Philipp Lahm constateerde dat Guardiola van zijn periode in Duitsland heeft ‘genoten’: “En het laat ook zien dat hij het team een beetje gaat missen misschien.” Pep heeft Bayern uiteindelijk aan drie kampioenschappen, twee bekers, een club-WK en de Europese Super Cup geholpen.

Bezig met laden …