voetbalzone

Diks zocht idool op na duel met Juve: ‘Hij vroeg zelfs of ik twee shirts wilde'

Yanick Vos04 nov 2016, 08:38
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2016, 08:38
Advertentie
/

Kevin Diks verliet Vitesse afgelopen zomer om te gaan voetballen voor Fiorentina. In de Serie A kwam hij dit seizoen tot dusverre tot elf speelminuten. Hoewel de rechtsback nog niet veel aan spelen toekomt en geduldig wacht op zijn kansen bij la Viola, bewaart hij al een mooie herinnering aan het duel met Juventus, waar hij negentig minuten op de bank bleef. Na afloop zocht hij met knikkende knieën zijn grote voorbeeld Dani Alves op.

De ex-speler van Vitesse wilde maar wat graag het shirt van de Braziliaanse rechtsback in handen krijgen en stapte daarom na afloop van de wedstrijd tegen de Oude Dame op de materiaalman van Juventus af. “Hij zei dat ik hem moest volgen richting de kleedkamer van Juve", zegt Diks tegenover Voetbal International. “Dus ik was helemaal zenuwachtig. Toen we voor de deur stonden, dacht ik dat hij naar binnen zou gaan om het shirtje te halen. Maar hij zei: "Vai, vai, vai!" Ik had echt kriebels in mijn buik. Ik durfde eigenlijk echt niet.”

Diks schraapte al zijn moed bij elkaar en ging de kleedkamer van Juventus in. “Dus ik ben snel naar Alves gelopen en zei: just came from Holland to play for Fiorentina. Can I please have your shirt, mister Alves? You are my idol. Hij moest lachen en was super aardig. Hij vroeg zelfs of ik twee shirts wilde hebben”, vertelt Diks, die met een shirt genoegen nam. “Hij vond het heel mooi dat hij mijn idool was en heeft me veel geluk gewenst bij Fiorentina. Dat was echt een prachtig gevoel. Zijn shirtje ligt nu nog in mijn kast, maar dat gaat binnenkort aan de muur. Ooit hoop ik zo'n grote speler te zijn als hij.”

Bezig met laden …