voetbalzone

Dilemma bij PSV: 'We gaan niet met drie potentiële eerste keepers verder'

Daniel Cabot Kerkdijk11 jan 2013, 07:30
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2013, 07:30
Advertentie

Marcel Brands kampt met hoofdbrekens. PSV heeft met Boy Waterman, Przemyslaw Tyton en de verhuurde Jeroen Zoet drie potentiële eerste keepers op de loonlijst staan. De door Waterman verdrongen Tyton gaat vechten voor een terugkeer onder de lat, maar het is onduidelijk wie PSV wil houden. Waterman of Tyton moet komend seizoen de strijd aangaan met de terugkerende Zoet.

/

"Ik heb Tyton nog niet afgeschreven", benadrukt de technisch manager in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is inderdaad nog de vraag wie volgend seizoen de strijd met Zoet moet aangaan. Dat is één van de twee. Maar dat moeten we in de technische staf nog bespreken. Bovendien kan er de komende maanden nog veel gebeuren."

Brands weet dat de mededeling over zijn reserverol hard is aangekomen bij Tyton. "We hebben de afgelopen maanden veel met hem moeten praten. Hij had net een geweldig EK achter de rug, een toernooi waar hij vooraf weinig van verwachtte. Bovendien is het hem in zijn carrière bijn altijd voor de wind gegaan. Dit was, naast zijn hersenschudding, de eerste grote tegenslag."

Waar Waterman na dit seizoen transfervrij is, heeft Tyton nog een contract tot medio 2016. "Het lijkt me duidelijk dat we niet met drie potentiële eerste keepers verder gaan", benadrukt Brands, die niet weet of Zoet al klaar is voor een hoofdrol in het doel van de Eindhovense club. "Dat weet je pas als hij vast onder de lat staat in Eindhoven. Om daar achter te komen, moet je hem eerst de kans geven."

Bezig met laden …