voetbalzone

'Dinamo Kiev was een ander kaliber, maar Feyenoord zie ik toch anders'

Daniel Cabot Kerkdijk19 aug 2010, 07:38
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2010, 07:38
Advertentie

De competitiestart van Feyenoord heeft op AA Gent-coach Francky Dury weinig indruk kunnen maken. De nummer twee van afgelopen seizoen in België staat donderdagavond in De Kuip voor haar eerste ontmoeting met de Rotterdammers. In de derde voorronde van de Champions League was Dinamo Kiev duidelijk een maatje te groot voor de ploeg van Dury.

"Dinamo Kiev was een ander kaliber, maar Feyenoord zie ik toch iets anders", vertelt Dury donderdag aan Het Nieuwsblad. "In de eerste helft tegen FC Utrecht waren ze echt niet goed, zondag verloren ze op kunstgras. Ze hadden ook een probleem in de kleedkamer, maar dat is nu blijkbaar opgelost." Dury doelt op het akkefietje tussen coach Mario Been en verdediger Tim de Cler.

"De ploeg in de beste vorm zal doorgaan", vervolgt Dury. "We zijn zelf nog niet top. Maar als we dat wel zijn, maken we een kans. Ik zie op training toch beterschap. Van Kiev wil ik de sluwheid en de zin voor organisatie meenemen. Dit is toch een andere situatie. Als we willen doorgaan, is dit onze laatste kans. Zelf maakte ik de groepsfase eens mee in 2006, een enorme boost was dat."

Bezig met laden …