voetbalzone

Dinamo Zagreb beboet 'knipoog-Kroaat' na slok bier: 100.000 euro

Bart Kruyt25 sep 2012, 16:42
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2012, 16:42
Advertentie

De bankrekening van Domagoj Vida is binnenkort een stuk leger. Dinamo Zagreb speelt dinsdagavond tegen Vrsar en Vida nam dit bekerduel niet erg serieus: in de spelersbus, op weg naar de uitwedstrijd, opende hij een blikje bier en nam hij een slok. Daar was coach Ante Cacic niet over te spreken en hij besloot om Vida direct uit de bus te verwijderen.

/

De verdediger komt dinsdagavond dus niet in actie, maar dat zal niet zijn grootste zorg zijn. Dinamo meldt op de website van de club dat Vida een boete van 100.000 euro heeft gekregen wegens 'onprofessioneel gedrag'. In augustus moest de Braziliaan Sammir nog 270.000 euro aan Dinamo betalen, nadat naar buiten was gekomen dat hij aan de vooravond van het Champions League-duel met Sheriff Tiraspol tot in de ochtenduren had gefeest in een nachtclub.

Vida is voor de Nederlandse voetbalvolgers geen onbekende. Een klein jaar geleden was de gemiddelde Ajax-supporter woest op de verdediger, nadat hij in het duel met Olympique Lyon een knipoog gaf aan Bafetimbi Gomis, kort nadat deze gescoord had (zie foto). Lyon won uiteindelijk met 1-7 van Dinamo Zagreb en omdat Ajax verloor van Real Madrid, eindigden de Amsterdammers als derde in de groep.

Bezig met laden …