Dinamo Zagreb grijpt derde dubbel op rij

28 mei 2009, 23:07
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2009, 23:07
Dinamo Zagreb blijft overheersen in Kroatië. De ploeg van Branko Ivanković legde twee weken geleden al beslag op de elfde landstitel en wist donderdagavond ook beslag te leggen op de nationale beker. Ondanks de 0-3 voorsprong die het in de heenwedstrijd al had genomen tegen Hajduk Split moesten strafschoppen een winnaar bepalen.

Tomislav Butina groeide in deze serie uit tot de grote held van Dinamo. De doelman wist twee strafschoppen te keren, waardoor de landskampioen de strafschoppenreeks wist te winnen (4-3). Daarmee kwam Dinamo met de schrik vrij. Na het heenduel leek de beker immers al een feit voor de ploeg, maar donderdag werd het nog verrassend spannend.

Halverwege het treffen was er nog niets aan de hand voor de ploeg van Ivanković. In vijfenveertig minuten tijd had Split niet gescoord, waardoor de fans van Dinamo de champagne al bijna wilden ontkurken. In de tweede helft werd de feeststemming echter bruut verstoord door drie doelpunten van de thuisploeg. Nikola Kalinic (2) en Mladen Bartolovic brachten de score terug in evenwicht.

In het restant en de bijgetrokken speeltijd werd vervolgens niet meer gescoord, waarna strafschoppen een winnaar moesten aanwijzen. Dinamo trok in deze ‘loterij’ aan het langste eind. Het is voor de derde keer op rij dat Modri beslag legt op de beker, terwijl de club al vier jaar achtereen kampioen is geworden.