voetbalzone

Dinamo Zagreb laat supertalent na test alleen achter bij stadion van rivaal

Matthijs van Laar24 mrt 2016, 15:44
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2016, 15:44
Advertentie
/

Dinamo Zagreb-middenvelder Ante Coric is afgelopen zondag achtergelaten door zijn club. Het toptalent, dat in verband wordt gebracht met tal van Europese topclubs, werd gesommeerd om na het duel met Hajduk Split een dopingtest te ondergaan. Terwijl hij daarmee bezig was, vertrokken zijn teamgenoten alvast met de bus richting de Kroatische hoofdstad.

Coric moest urine afstaan aan dopingcontroleurs, maar het duurde even voor hij zijn behoefte kon doen. Hij kon daardoor niet eerder weg bij het Stadion Poljud en bleef alleen achter in de catacomben. Terwijl hij daar aan het wachten was, verzamelden zijn medespelers zich bij de bus, die vervolgens wegreed in de veronderstelling dat iedereen aan boord was.

De achttienjarige jeugdinternational zou volgens de berichten versteld hebben gestaan toen hij weer buiten kwam. Coric legde echter snel contact met coach Zoran Mamic, die een auto stuurde om de jongeling alsnog op te pikken. Volgens Dinamo werd de buschauffeur door de lokale politie gesommeerd om haast te maken met een vertrek bij het stadion van de rivaal.

Bezig met laden …