voetbalzone

Dinamo Zagreb neemt geen halve maatregelen na pijnlijke 1-7 nederlaag

Daniel Cabot Kerkdijk07 dec 2011, 23:35
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2011, 23:35
Advertentie

Krunoslav Jurcic heeft woensdagavond voor het laatst op de bank van Dinamo Zagreb gezeten. De Kroatische club heeft de trainer in de nacht van woensdag op donderdag ontslagen, zo meldde algemeen directeur Zdravko Mamic aan diverse lokale media. Dinamo Zagreb was al niet meer in de race voor overwintering in Europa, maar verloor woensdag ook nog eens met 1-7 van Olympique Lyon.

/

Dinamo Zagreb is in eigen land hard op weg naar haar zevende landstitel op rij, maar hield aan het avontuur in de Champions League geen enkel punt over: zes nederlagen, drie doelpunten voor en liefst 22 tegen. "Na afloop heeft het bestuur vergaderd en zijn we tot de conclusie gekomen dat onze wegen per direct scheiden", vertelde Mamic. "Dit was een pijnlijke afsluiting van onze Europese toernee."

"We moeten een manier vinden om onze fans te plezieren", vervolgde Mamic. "Dit is een serieuze zaak. We hadden plannen voor de lange termijn met Jurcic en we hebben woensdagmiddag daar nog over gesproken. Maar deze pijnlijke nederlaag is moeilijk te verteren." Dinamo Zagreb verdedigde met tien man een 1-0 voorsprong, maar werd hoofdzakelijk na rust aan alle kanten voorbij gelopen.

Bekijk hier de samenvatting van Dinamo Zagreb - Olympique Lyon:

Bezig met laden …