Dinamo Zagreb verslaat zwak Villarreal, Koster start met remise

Daniel Cabot Kerkdijk16 sep 2010, 20:57
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2010, 20:57

Dinamo Zagreb is haar deelname aan de groepsfase van de Europa League positief gestart. In eigen huis werd Villarreal met lege handen naar huis gestuurd. De ploeg van Juan Carlos Garrido zat in Kroatië op geen enkel moment in de wedstrijd. Club Brugge en PAOK Saloniki kwamen tegelijkertijd niet verder dan een gelijkspel. In de slotfase ontsnapte de ploeg van Adrie Koster aan een nederlaag.

/

Dinamo Zagreb - Villarreal 2-0
De eerste helft was zeker geen spektakelstuk, maar daar had de thuisploeg maling aan. In de achttiende minuut opende Ante Rukavina de score. Na een uitstekende pass van Sammir schoot de aanvaller de bal beheerst achter Diego López. Villarreal maakte een slappe indruk. De verdediging van de keramiekclub wankelde en in offensief opzicht ontbrak het aan creativiteit. Het lage tempo was evenmin in het voordeel van de Spanjaarden, die niet verder kwamen dan een poging van Jefferson Montero.

Na de hervatting kwamen Borja Valero, Giuseppe Rossi en Santi Cazorla binnen de lijnen, maar het gelouterde drietal kon het tij niet keren. Gonzalo Rodriguez haalde een inzet van Luis Ibáñez van de lijn en één minuut later kreeg Marcos Senna een rode kaart voor een zware overtreding. Tien minuten voor het einde bekroonde Sammir zijn uitstekende optreden met een doelpunt: 2-0.

/

Club Brugge - PAOK Saloniki 1-1
De ploeg van Adrie Koster startte sterk, kwam een paar keer opzetten via Junior Diaz en Karel Geraerts, maar het was Ivan Perisic die het dichtst bij een doelpunt kwam. De voorzet van de Kroaat belandde op de lat. De Bruggelingen konden de goede start niet bevestigen en moesten het initiatief overlaten aan de Grieken. PAOK liet Club achter de bal aanhollen, maar tot uitgesproken kansen kwam het niet.

In de 61ste minuut was het wel raak. De Bruggelingen kwamen er snel uit en via Vadis Odjidja-Ofoe werd Nabil Dirar diep gestuurd. De Marokkaan vond op zijn beurt Dorge Kouemaha centraal voor doel en de Kameroener had de bal maar voor het intikken: 1-0. PAOK nivelleerde de wedstrijd elf minuten voor tijd. Na een hoekschop won Stilianos Malezas makkelijk een kopduel en knikte hij de bal voorbij een niet al te goed bij de les zijnde Stijn Stijnen: 1-1. Stijnen redde daarna wel een punt voor Club. De doelman tikte een geplaatst schot van Filomeno net op tijd tot hoekschop.