voetbalzone

Dinamo Zagreb wil buitenlandse spelers verplichten Kroatisch te leren

Peter Nusselder27 okt 2010, 13:46
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2010, 13:46
Advertentie

Als het aan Dinamo Zagreb ligt, moeten alle buitenlandse spelers van de club in de toekomst Kroatisch leren. Dit heeft de kampioen van Kroatië woensdag bekendgemaakt. “We hebben besloten om verplichte lessen Kroatisch te introduceren voor nieuwe spelers”, aldus een woordvoerder.

Bij Dinamo breidt het aantal buitenlandse voetballers zich steeds verder uit en staan er momenteel twaalf onder contract. Zij zijn afkomstig uit Portugal, Brazilië, Argentinië, Kameroen, Chili, Slowakije, Tsjechië en Montenegro en zijn de Kraotische taal niet machtig. Wat de clubleiding in Zagreb betreft komt daar in de toekomst verandering in, zodat het Kroatisch weer de voertaal wordt bij Dinamo.

“We zijn nu een club met een substantieel aantal buitenlandse spelers, en in navolging van de grote Europese clubs hebben we besloten om verplichte lessen Kroatisch te introduceren in alle toekomstige contracten die we afsluiten met nieuwe spelers”, zegt Morana Durcevic. Over de duur van de taallessen en over de sanctie die er komt te staan op het missen van een les moet nog beslist worden.

Bezig met laden …