voetbalzone

Dingsdag en Ogararu krijgen één dag voor competitiestart groen licht

Erik van Dam16 jul 2010, 23:58
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2010, 23:58
Advertentie

De Zwitserse voetbalbond heeft Michael Dingsdag en George Ogararu één dag voor het begin van de competitie toestemming gegeven om contracten te tekenen bij FC Sion. De Nederlander en Roemeen wachtten al geruime tijd op permissie om aan de slag te gaan bij de Zwitserse club, maar volgens Voetbal International kan hun avontuur nu starten. Sion speelt zondag haar eerste competitieduel tegen Bellinzona.

/

De FIFA legde FC Sion een transferverbod op naar aanleiding van onrechtmatigheden bij de overgang van de Egyptische keeper Essam El-Hadary in 2008. De Zwitserse bond echter achtte de sanctie niet rechtsgeldig, omdat het verbod te laat was opgelegd. Eerder leek het er nog op dat het Internationaal Sporttribunaal (CAS) het laatste woord zou hebben.

Dingsdag (27) meldde zich recentelijk in het Alpenland, nadat hij diende te vertrekken bij SC Heerenveen. De verdediger, die in Nederland ook uitkwam voor Vitesse, tekende nu voor twee jaar . Ook collega-verdediger Ogararu (30), die niet meer gewenst was bij Ajax, stond niets meer in de weg om zich voor twee seizoenen te verbinden aan de nummer vijf van vorig seizoen. Sion bevestigt de contracten van beide op haar digitale thuis.

Bezig met laden …