voetbalzone

Dingsdag maakt eerste doelpunt, Ajax-doelwit Mpenza speelt niet

Daniel Cabot Kerkdijk24 jul 2010, 19:44
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2010, 19:44
Advertentie

Michael Dingsdag heeft zaterdag een goede beurt gemaakt bij FC Sion. De verdediger verzorgde in de thuiswedstrijd tegen FC Basel de gelijkmaker vanaf de stip. De Nederlander kon echter niet voorkomen dat de bezoekers door goals van Alexander Frei en David Abraham met de zege aan de haal gingen.

Dingsdag zat tot voor kort zonder club nadat SC Heerenveen had besloten de verdediger geen nieuw contract aan te bieden. Was Dingsdag in zijn eerste seizoenen nog een vaste waarde, onder Jan de Jonge belandde hij op de bank en ook Jan Everse gaf andere spelers de voorkeur. FC Sion bood echter uitkomst.

Ploeggenoot Emile Mpenza zat tegen FC Basel niet eens op de bank. De Belgische spits, die in de belangstelling staat van Ajax, leeft in onmin met coach Bernard Challandes en voorzitter Christian Constantin. Volgens NUsport is Ajax al zo goed als rond met de 32-jarige aanvaller. Die versleet in zijn vijftienjarige loopbaan al de nodige clubs. Mpenza moet voor Martin Jol de opvolger worden van Marko Pantelic, die deze zomer bij Ajax vertrok.

Bezig met laden …