Dip van Schalke 04 en Huntelaar neemt ernstige vormen aan

Daniel Cabot Kerkdijk24 apr 2015, 22:31
Laatst bijgewerkt: 24 apr 2015, 22:31

Schalke 04 heeft vrijdagavond weer niet kunnen winnen. Het dolende team van Roberto Di Matteo ging met 2-0 onderuit bij FSV Mainz 05, dat zich daardoor verzekerde van lijfsbehoud en nog hoopt op een ticket voor de Europa League. Stefan Bell nam beide doelpunten voor zijn rekening. Schalke hield aan de laatste zes wedstrijden slechts vier punten over en boekte op 7 maart zijn laatste zege; Klaas-Jan Huntelaar staat liefst 1.190 minuten droog. De club uit Gelsenkirchen staat weliswaar nog vijfde, maar de concurrentie nadert met rasse schreden.

Mainz legde in de eerste helft al de basis voor de belangrijke overwinning. Het team van Martin Schmidt was zeer efficiënt en sloeg tussen de 28e en 31e minuut tweemaal uit een hoekschop toe. Na een corner van Johannes Geis verlengde Niko Bungert de bal enigszins gelukkig richting Bell, die vrijstaand en van dichtbij voor de 1-0 kon zorgen. Al snel verscheen de 2-0 op het scorebord: na een corner van opnieuw Geis was Bell sterker in de lucht dan Joël Matip en kon Ralf Fährmann het leer opnieuw uit zijn doel halen. De gebrekkige afronding speelde Schalke zodoende parten, daar het team van Di Matteo in het eerste bedrijf wel degelijk kansen had.

Huntelaar slaagde er ook in de Coface Arena niet in om zijn eerste Bundesliga-goal sinds eind november te maken. Loris Karius verrichtte in de vierde minuut een uitstekende redding op een inzet van de gefrustreerde Nederlander, die in de 78e minuut zelfs bijna een eigen doelpunt maakte. De inzet van Geis werd door de Nederlander van richting veranderd, maar de paal bracht redding. De wedstrijd was na de eerste helft eigenlijk al voorbij. Mainz controleerde het duel en had niet meer de drang om nog een doelpunt te maken, terwijl Schalke weliswaar meer balbezit had maar niet in staat was om terug in de wedstrijd te komen. Opvallend: de laatste thuiszege van Mainz op Schalke dateerde tot vanavond van mei 2006, onder leiding van Jürgen Klopp.