voetbalzone

Dirar hakt knoop door en speelt voor Marokko

25 sep 2008, 15:57
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2008, 15:57
Advertentie
Er is een definitief eind gekomen aan het gesteggel rondom Club Brugge-middenvelder Nabil Dirar. De 22-jarige speler van Marokkaanse komaf werd drie weken geleden opgeroepen door de Belgische bondscoach René Vandereycken, maar omdat hij al eens voor Marokko speelde, verbood de FIFA hem het tricot van De Rode Duivels te dragen.

Volgens de reglementen van de Wereldvoetbalbond mag een speler alleen voor een ander land uitkomen indien een aanvraag is ingediend vóór zijn 21ste verjaardag. Eén jaar geleden speelde het voormalige Ajax-doelwit echter met de beloften van Marokko nog een wedstrijd tegen Botswana. Dirar was daarom te oud om nog een aanvraag bij de wereldvoetbalbond in te dienen en voor België uit te komen.

Ondanks dat de speler herhaaldelijk liet weten dolgraag voor België uit te willen komen, heeft hij die strijd nu definitief opgegeven. Hij is ingegaan op een invitatie van de bondscoach van Marokko, Roger Lemerre, en zal vanaf nu dan ook uitkomen voor De Leeuwen van de Atlas. Op 11 oktober aanstaande kan hij al debuteren in het WK-kwalificatieduel met Mauretanië.
Bezig met laden …