voetbalzone

Dirar teleurgesteld: 'Gerets koos vooral voor Fransen en Nederlanders'

Bart Kruyt16 jan 2012, 06:40
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2012, 06:40
Advertentie

Nabil Dirar is een opvallende afwezige in de Marokkaanse selectie voor de aankomende Afrika Cup. De zevenvoudig international is bij Club Brugge prima in vorm, maar zag dat niet beloond worden met een uitnodiging van bondscoach Eric Gerets. “Natuurlijk ben ik wat teleurgesteld dat ik er niet bij ben, maar niet te erg hoor. Ik heb grotere ambities met Club dan met Marokko.”

De 25-jarige Dirar begrijpt niet waarom hij niet is opgeroepen. “Gerets koos vooral voor Fransen en Nederlanders. Misschien dat hij onze competitie wel onderschat”, zegt de aanvaller in Het Nieuwsblad. “Eerlijk gezegd, als hij me nu niet selecteert, dan zie ik niet wanneer hij dat ooit wel zou doen. Ik dacht dat ik me nu wel had bewezen.”

Door de afwezigheid van landen als Egypte (titelhouder), Zuid-Afrika, Nigeria en Kameroen geldt Marokko als een van de favorieten voor de eindzege op de Afrika Cup, die van 21 januari tot 12 februari wordt gehouden in Gabon en Equatoriaal Guinea. Marokko zit in de poule bij Gabon, Niger en Tunesië en speelt op 23 januari eerst tegen laatstgenoemde.

Bezig met laden …