voetbalzone

Dirar voelt zich bij Marokko als een hond behandeld

25 jun 2009, 09:38
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2009, 09:38
Advertentie
Nabil Dirar lijkt onder het bewind van bondscoach Roger Lemerre niet meer te zullen worden opgeroepen voor het nationale elftal van Marokko. De middenvelder van Club Brugge verliet onlangs het Afrikaanse land tussen twee interlands door omdat hij niet tevreden was over de gang van zaken onder leiding van de Franse keuzeheer.

De werkwijze van Lemerre zorgde voor frictie. "Voor de wedstrijd tegen Kameroen behoorde ik zelfs niet tot de kern van achttien", vertelt Dirar verbolgen aan de Gazet van Antwerpen. "Dat was een gebrek aan respect. Ik was de eerste op de stage en werkte keihard. Zonder een woord uitleg zette hij mij op de tribunes."

"Of ik zo mijn kans verkeken heb bij de nationale ploeg? Dat kan me niet schelen", vervolgt Dirar woedend. "Ik heb mijn vakantie opgeofferd, getraind bij 40 graden en uiteindelijk werd ik als een hond behandeld. Bruinen wil ik niet in de tribunes doen. Daarom ben ik tussen die twee wedstrijden door niet meer teruggekeerd."

Dirar maakte op 11 oktober 2008 zijn debuut voor het Noord-Afrikaanse land in het WK-kwalificatieduel met Mauretanië (4-1). Daarna deed hij ook mee in drie vriendschappelijke interlands en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gabon (1-2). België deed nog een vergeefse poging om hem voor de Rode Duivels uit te laten komen.
Bezig met laden …