voetbalzone

Direct weer heibel bij Groningen: Lukkien stuurt speler weg van trainingskamp

Tom Rofekamp16 jul 2023, 12:03
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2023, 12:03
Advertentie

Tomas Suslov is deze week weggestuurd bij het trainingskamp van FC Groningen. Dat vertelt Dick Lukkien zaterdag ten overstaan van RTV Noord. Volgens de nieuwe trainer van de noorderlingen overtrad Suslov 'een aantal regeltjes', waardoor hij niet anders kon dan de middenvelder naar huis sturen. Volgende week is Suslov weer welkom.

Suslov ontbrak zaterdag tegen KMSK Deinze (5-2 winst), waardoor er vraagtekens kwamen bij de media. Aan het Groningse RTV Noord vertelde Lukkien hoe het zat. "Tomas heeft een aantal regeltjes overtreden. We hebben een aantal afspraken gemaakt waaraan hij zich niet heeft gehouden. Daar heb ik hem op aangesproken. En ik heb hem gezegd dat het op dit moment niet goed genoeg is om in het kamp te blijven en heb hem dus terug naar Groningen gestuurd", aldus de 51-jarige oefenmeester.

Die vertelt tevens dat het geen wereldschokkend probleem betreft. "Het is een kwestie van de plooien gladstrijken en dan weer verder. Al doe ik zoiets natuurlijk niet zomaar. Fouten maken hoort bij de ontwikkeling in het voetbal en het leven. We gaan volgende week zitten om dat goed door te spreken en dan verwacht ik dat Tomas weer bij de groep zit."

Voor Suslov ligt er normaal gesproken een belangrijke rol in het verschiet. De 21-jarige Slowaak neemt ondanks zijn leeftijd al een schat van Eredivisie-ervaring mee, waaronder de dertig wedstrijden in het afgelopen seizoen. In totaal speelde Suslov al 88 duels namens Groningen, waarin hij viermaal scoorde en twaalfmaal aangever was. Hij heeft nog een contract in de Euroborg tot medio 2026.

Bezig met laden …