voetbalzone

Directeur Boulogne breekt neus collega maar kan functie behouden

Bart Kruyt05 feb 2010, 11:31
Laatst bijgewerkt: 05 feb 2010, 11:31
Advertentie

Bruno Dupuis blijft technisch directeur van de Franse laagvlieger Boulogne. Het bestuurslid kwam onlangs in opspraak, nadat hij in december een kopstoot had uitgedeeld aan perschef van Paris Saint-Germain Bruno Skropeta. Hij is voor vijf jaar geschorst, maar kan volgens Boulogne gewoon zijn werk blijven doen.

Op 2 december won Paris Saint-Germain met 5-2 van Boulogne, de huidige nummer negentien van de Ligue 1. De gemoederen liepen hoog op en een ruzie tussen Dupuis en Skropeta liep uit de hand. Eerstgenoemde deelde een kopstoot uit, waarbij de perschef van PSG zijn neus brak. De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond legde Dupuis een forse schorsing op.

De technisch directeur mag in de komende vijf jaar niet op het veld, op de spelersbank en in de scheidsrechterskamer komen. Boulogne vindt die straf wel meevallen en heeft besloten om zich achter het bestuurslid te scharen. “Hij kan zijn functie gewoon blijven uitoefenen en dus zien wij geen reden om afscheid te nemen”, laat de laagvlieger weten in een officieel statement.

Bezig met laden …