voetbalzone

Directeur Gent: 'Ruiz zou graag willen terugkeren'

Bart Kruyt25 dec 2014, 18:11
Laatst bijgewerkt: 25 dec 2014, 18:11
Advertentie

Bryan Ruiz kwam nauwelijks aan spelen toe bij Fulham en liet zich in de tweede seizoenshelft van het afgelopen voetbaljaar verhuren aan PSV. De aanvaller hoopte vervolgens in de zomer definitief te kunnen vertrekken, maar er kwam maar geen koper voor hem langs. Ruiz bleef dus bij Fulham, dat degradeerde uit de Premier League, en speelt zijn duels nu op het tweede niveau van Engeland.

voetbalzone

De 29-jarige Costa Ricaan is daar absoluut niet blij mee en wil graag al in januari vertrekken. Michel Louwagie, directeur van AA Gent, claimt in gesprek met Het Laatste Nieuws dat Ruiz heeft aangegeven dat hij wel terug wil keren naar de Ghelamco Arena. Ruiz speelde in het begin van zijn loopbaan drie jaar voor Gent, voordat hij werd verkocht aan FC Twente.

De 73-voudig international voelt nu wel wat voor een terugkeer naar België, maar financieel wordt dat erg moeilijk voor Gent, dat het salaris van Ruiz onmogelijk kan betalen. Daarom hebben enkele supporters van Gent besloten om de handen uit de mouwen te steken: zij hebben een pagina opgericht op Facebook, genaamd 'Ik wil gerust 50 euro bijleggen om Bryan Ruiz terug naar Gent te halen'. De pagina heeft op het moment van schrijven 3.179 likes verzameld.

Bezig met laden …