voetbalzone

Directeur Japanse bond haalt uit naar spelers

13 jul 2008, 15:09
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2008, 15:09
Advertentie
In Japan weet men ondertussen wie Motoaki Inukai is. De kersverse directeur van de Japanse voetbalbond verscheen vandaag in de landelijke media met wat opvallende uitspraken over de voetballers. "Ze zijn verwend, lui en onprofessioneel", ratelde Inukai.

Inukai is bezig aan zijn eerste dagen bij de Japanse voetbalbond JFA en zegt in zijn eerste interview dat hij veel wil gaan veranderen. Vooral na de wedstrijden wil de preses dat de spelers zich anders op gaan stellen. "Ze hebben een gebrek aan persoonlijkheid", meent Inukai. "We verwennen de voetballers in dit land teveel. Ik vind het belachelijk dat de spelers na de wedstrijden een coolingdown krijgen."

In Japan is het gebruikelijk dat de spelers pas daags na de wedstrijd reageren op het gespeelde duel. Inukai wil echter zien dat de Japanners al direct na de wedstrijd reacties krijgen, zoals gebruikelijk is in Europa. "Ze moeten meteen praten over wat er gebeurd is, zodat ze contact krijgen met de fans."

Inukai noemt Duitsland als voorbeeld. "Daar zie je spelers tien minuten na een wedstrijd in de studio zitten. Op een groot scherm analyseren ze de wedstrijd en beantwoorden ze vragen van supporters. Ik vind dat dit ook in Japan moet kunnen. De spelers stellen zich nu heel erg lui op, maar op deze manier komt het Japanse voetbal nooit verder."
Bezig met laden …