voetbalzone

Directeur Juventus: 'De komst van Van Persie is een mooie droom'

Matthijs van Laar19 jul 2012, 13:19
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2012, 13:19
Advertentie
/

Juventus haalt Robin van Persie het liefst vandaag nog op bij Arsenal, maar de komst van de spits naar Turijn lijkt zo goed als uitgesloten. Algemeen directeur Beppe Marotta noemde de komst van de Rotterdammer ‘een mooie droom’, al zullen de financiële eisen van zowel Arsenal als de speler zelf een samenwerking in de weg staan, zo meent de bewindsvoerder van la Vecchia Signora.

Nadat Van Persie twee weken geleden onthulde zijn contract bij Arsenal niet te zullen verlengen, is de strijd om zijn signatuur in alle hevigheid losgebarsten. Manchester City, Manchester United en Juventus golden van begin af aan als de belangrijkste gegadigden, maar het ziet er dus naar uit dat laatstgenoemde club kan worden weggestreept. “Het is goed om te dromen en om ambities te hebben, maar tegelijkertijd moet je ook rekening houden met de feitelijke realiteit”, zei Marotta tijdens een meeting van de Lega Calcio.

De regerend kampioen van Italië zal volgens de algemeen directeur ook zonder de komst van Van Persie uitstekend voor de dag komen. “We zijn relaxed en we weten precies wat ons te doen staat. Dat is voor ons het allerbelangrijkste”, zo verklaarde hij. Eerder deze week liet Marotta ook al weten dat Stevan Jovetic van Fiorentina waarschijnlijk niet zal komen. La Viola eist dertig miljoen euro. “Een ongelooflijke som geld. Daar denken wij niet eens over na.”

Bezig met laden …