voetbalzone

Directeur van Been daagt supporter uit op tribune en krijgt bijna klappen

Daniel Cabot Kerkdijk12 sep 2011, 08:55
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2011, 08:55
Advertentie

Dirk Degraen is een van de markantste sportbestuurders die België momenteel rijk is. De algemeen directeur van regerend landskampioen RC Genk werd vrijdagavond na de Limburgse derby met Sint-Truiden (3-4) aangevallen door een supporter. Uit beelden wordt duidelijk dat Degraen een aandeel had in het incident, dat uiteindelijk met een sisser afliep.

Degraen stond zelf te provoceren en kon maar net enkele rake klappen ontwijken. "Er zitten altijd heethoofden in de tribunes, eigenlijk hoort dat niet, maar het kan gebeuren", legde Degraen, die een belangrijk aandeel had in de komst van Mario Been naar de Genkies, uit aan Het Laatste Nieuws na de wedstrijd.

In gesprek met Het Nieuwsblad gaat Degraen dieper in op het incident. "Het was een fan van Sint-Truiden die tien stoeltjes verder zat. Bij de 3-4 maakte hij een gebaar met zijn hand naar zijn vestzak alsof wij de match hadden gekocht. Ik negeerde dat, maar plots zat hij op mijn plaats in de tribune. Ach, ik til hier niet zwaar aan." Vice-preses Herman Nijs kreeg wel een klap en bloedde aan zijn wang.

Beelden van het incident vanaf 09:25:

Bezig met laden …