voetbalzone

Directeur verbindt lot aan nieuw stadion: ‘Het moet dit jaar gebeuren’

Gijs Freriks12 jan 2015, 21:50
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2015, 21:50
Advertentie

FC Dordrecht presenteerde in maart zijn plannen voor een nieuw ‘modulair’ stadion, dat in 2016 moet verrijzen. Het onderkomen moet plaats bieden aan zesduizend toeschouwers en met bouwconcern Ballast Nedam kwam de club destijds al een contract overeen. De gemeente moet echter nog wel toestemming geven voor een nieuw Riwal Hoogwerkers Stadion.

voetbalzone

Algemeen directeur Ad Heijsman vecht al ongeveer acht jaar lang voor een nieuw stadion en is van plan om in februari naar de gemeente te stappen. “De financiering is nagenoeg rond, dus hebben we er alle vertrouwen in dat we het laatste bidbook naar de gemeente gaan brengen. Het moet dit jaar gebeuren, in ieder geval de toezeggingen en dat we kunnen gaan bouwen”, zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Heijsman heeft er goede hoop op dat Dordrecht het jawoord krijgt van de lokale politiek. Als het onverhoopt toch misgaat, dan stapt de bestuurder op: “Dan moet deze club een andere directeur zoeken. Ik ben er nu al zo lang mee bezig dat ik mijn eigen positie daar wel aan verbind. Maar ik ga er vanuit dat het lukt. Er is geen één haar op mijn grijze hoofd die twijfelt. Ik ben positief.”

Bezig met laden …