Dirk KuijtGetty Images

Dirk Kuijt dieper in de problemen met Beerschot na nieuwe nederlaag

Siep Engelen25 okt 2024, 22:39
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2024, 22:39

Dirk Kuijt is er vrijdag met Beerschot niet in geslaagd om de overwinning van vorige week tegen Anderlecht (2-1) een goed vervolg te geven. Op bezoek bij Kortrijk ging de ploeg van de Nederlandse trainer met 1-0 onderuit.

Bijzonderheden:

Na vijftien minuten in de wedstrijd ontsnapte Beerschot al, nadat Loïc Mbe Soh de bal knap van de lijn haalde. Vervolgens waren de grootste kansen in de eerste helft ook voor Kortrijk, maar de ploeg van Kuijt hield nog stand tot de rust.

Na rust viel dan toch de openingstreffer. Uit een hoekschop torende Abdoulaye Sissako boven iedereen uit en knikte hij snoeihard raak: 1-0. In de slotfase drong Beerschot nog wel even aan,

Door de nederlaag komt Kuijt dieper in de problemen bij Beerschot. De ploeg staat stijf onderaan met vijf punten uit twaalf wedstrijden, vier punten minder dan Cercle Brugge. Kortrijk kruipt door de overwinning uit de degradatiezone.

Kortrijk - Beerschot 1-0

62’ 1-0 Abdoulaye Sissako (assist: Abdelhak Kadri)