voetbalzone

Dissels zorgt vlak voor tijd voor remise in roodgekleurde derby

Bart Kruyt29 aug 2010, 16:40
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2010, 16:40
Advertentie

FC Volendam is prima begonnen aan het nieuwe seizoen in de Jupiler League. Na de remise bij MVV en de nipte overwinning op FC Dordrecht, knokte de ploeg van Gert Kruys zich zondagmiddag naar een punt in de Noord-Hollandse derby met Telstar. Charles Dissels maakte kort voor tijd de gelijkmaker (1-1) en zag het duel in de slotfase nog uit de hand lopen.

Scheidsrechter Jack van Hulten gaf in de extra tijd nog drie rode kaarten, waarvan twee voor thuisploeg Volendam. Eerst kreeg Maikel van der Werff zijn tweede gele prent na een harde overtreding, waarna de Hongaar Laszlo Zsidai even later zelfs direct rood kreeg. Tussendoor was ook Jeroen Tesselaar van Telstar naar de kant gestuurd, met zijn tweede kaart wegens commentaar op de leiding. De derby eindigde zodoende met negen tegen tien.

De doelpunten in Volendam vielen in de laatste twintig minuten. Telstar kwam op voorsprong via een treffer van Melvin Holwijn, maar kon die marge niet verdedigen en zag de thuisploeg vlak voor het eindsignaal langszij komen. Volendam kreeg een strafschop, die werd benut door Dissels, die de eerste nederlaag van Kruys bij de wijdbroeken voorkwam.

Bezig met laden …