voetbalzone

‘Dit beste België ooit staat binnenkort in de top tien van de FIFA-ranglijst’

Thijs Post10 sep 2012, 14:15
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2012, 14:15
Advertentie

De laatste keer dat België een eindtoernooi speelde was in 2002 op het WK in Zuid-Korea en Japan. De Rode Duivels hopen er twaalf jaar later, op het WK van 2014 in Brazilië, weer bij te zijn. En dat is alleszins mogelijk: de kenners zijn het er over eens dat België over een uitzonderlijk goede generatie spelers beschikt. Bondscoach Igor Stimac van Kroatië, misschien wel de belangrijkste tegenstander in kwalificatiegroep A, noemt het huidige elftal ‘het beste ooit’.

/

“Ik durf te stellen dat dit Belgisch team het beste ooit is”, laat de keuzeheer weten aan Het Laatste Nieuws. “In alle linies hebben jullie enorm veel talent. Ik voorspel trouwens dat dit België binnenkort in de top tien van de FIFA-ranking staat. Als ik me niet vergis zijn er maar liefst acht internationals kampioen geworden met hun club. Topclubs in Europa dan nog. Dat zegt meer dan genoeg.”

Toch ziet Stimac voldoende mogelijkheden om de ploeg van bondscoach Marc Wilmots te verslaan. Zo zaten zijn scouts in Cardiff op de tribune toen België met 0-2 van Wales won. “Ik weet dat jullie problemen hadden. Tegen een Wales dat toch meer dan een uur met tien man speelde. Bovendien konden jullie niet scoren uit een wedstrijdfase. Dat betekent dat jullie duidelijk problemen hebben met het creëren van kansen.”

Bezig met laden …