voetbalzone

'Dit biedt voor mij en de andere middenvelders weer perspectief'

Bart Kruyt02 nov 2012, 06:10
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2012, 06:10
Advertentie

Kelvin Leerdam gaf afgelopen woensdag aan dat hij zijn contract bij Feyenoord niet zal gaan verlengen en verdween daarmee uit de plannen van Ronald Koeman. Ruud Vormer is daar niet rouwig om: de middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van Roda JC Kerkrade, ziet zijn kansen op speelminuten nu immers toenemen. "Dat is de voetbalwereld. Zo werkt dat", weet Vormer.

/

De 24-jarige middenvelder heeft het niet gemakkelijk in zijn eerste weken bij Feyenoord, maar scoorde donderdag tegen de amateurs van Xerxes. "Kella (bijnaam Leerdam, red.) wil zijn contract niet verlengen en de trainer maakt dan een keuze", zei Vormer in gesprek met RTV Rijnmond. "Dat biedt voor mij weer perspectief en ook voor de andere middenvelders."

Vormer ziet dus kansen, maar weet dat hij Koeman nog moet overtuigen: "Ik denk dat ik beter kan dan dat ik vandaag liet zien", zei de kritische zomeraanwinst van Feyenoord. "Het ging sowieso moeizamer dan verwacht. In de eerste helft kun je twee keer achter komen, maar na rust hebben we het omgezet. Dan win je uiteindelijk. Daar zijn we blij mee."

Bezig met laden …