voetbalzone

'Dit is alsof je naar de Olympische Spelen gaat en tegen Bolt moet rennen'

Bart Kruyt05 okt 2013, 14:00
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2013, 14:00
Advertentie

Barcelona haalde uit de eerste zeven competitiewedstrijden het maximale puntenaantal en probeert de zegereeks zaterdagavond verder uit te breiden. De landskampioen krijgt bezoek van Real Valladolid en Juan Ignacio Martínez, coach van de nummer zeventien van de ranglijst, gelooft niet in een stunt. De oefenmeester weet dat zijn ploeg de borst nat kan maken voor de trip naar Camp Nou.

/

"Naar deze wedstrijden wordt altijd erg uitgekeken", zei Martínez. "We weten dat het heel erg moeilijk zal worden, maar iedereen heeft er zin in. Ik wil niet pessimistisch zijn, maar dit is alsof je naar de Olympische Spelen gaat en tegen Usain Bolt moet rennen. Het wordt een hele uitdaging, maar we moeten niet bang zijn om te voetballen. We moeten de bal rond laten gaan, hoewel dat erg lastig zal worden, omdat Barcelona je altijd onder druk zet."

Barcelona moet het zaterdagavond zien te redden zonder Lionel Messi, die geblesseerd is en pas na de interlandperiode weer inzetbaar is. "Maar Barcelona heeft voldoende goede alternatieven, zoals Neymar", zegt Martínez. "Hij kan hetzelfde brengen als Messi. Maar natuurlijk is het een voordeel voor ons dat Messi er niet bij is, want hij is de beste speler van de wereld en kan iedere wedstrijd het verschil maken: zelfs als hij geblesseerd is.

Bezig met laden …